Počítání tržeb personálem je minulostí
Kdo by si nepamatoval unavené číšníky snažící se na konci směny u jednotlivých stolů (mnohdy marně) dopočítat zkonzumovaných nápojů. Dnes je však čím dál větší samozřejmostí setkat v restauraci nebo baru se stylovým počítačem a designovou pokladnou. Nastal trend uspořádaného a dobře zorganizovaného provozu s rychlou obsluhou, přesným vyřízením požadavků a bezchybným zúčtováním. Co vše dnes ulehčuje restauračním zařízením život, jaké jsou výhody výčepních automatů či pokladních systémů, anebo proč si pořídit samoobslužný pivní automat - to vše se dozvíte v následujícím článku.
Kdo by si nepamatoval unavené číšníky snažící se na konci směny u jednotlivých stolů (mnohdy marně) dopočítat zkonzumovaných nápojů. Dnes je však čím dál větší samozřejmostí setkat v restauraci nebo baru se stylovým počítačem a designovou pokladnou.
Nastal trend uspořádaného a dobře zorganizovaného provozu s rychlou obsluhou, přesným vyřízením požadavků a bezchybným zúčtováním. Co vše dnes ulehčuje restauračním zařízením život, jaké jsou výhody výčepních automatů či pokladních systémů, anebo proč si pořídit samoobslužný pivní automat - to vše se dozvíte v následujícím článku.
Přísní a spolehliví pomocníci – výčepní automaty
Majitelé restaurací, barů, klubů a diskoték denně oceňují všestranné pomocníky v podobě výčepních automatů.
Elektronické výčepní automaty umožňují jednoduché a přesné dávkování destilátů, evidenci piva a vína, postmixu, ale i evidencí kávy. V širokém sortimentu můžeme najít i tzv. koktejlové automaty, umožňující volně naprogramovat jakoukoli recepturu nebo kombinované výdejní stojany, které mohou obsahovat a evidovat pivo, limo, víno, postmixové limonády, destiláty i koktejly.
Jak to funguje
Zařízení vzájemně propojují všechny části podniku, kde dochází k prodeji nápojů. Použitá technologie umožňuje dokonale přesné dávkování, které si může nastavit každý podnik podle individuálních potřeb a charakteru provozu. Systém evidence těchto automatů navíc nemá objemová omezení, takže je vhodný do podniků všech velikostí.
Každá láhev s nápojem je uzavřena kódovým uzávěrem, který má přiděleno elektronické identifikační číslo s druhem nápoje a cenou. Systém přitom umožňuje předvolbu dvou objemových dávek.
Výdej pak probíhá vložením láhve s nápojem do výdejového stojanu a navolením požadovaného množství na ovládacím dotykovém panelu. Odběr destilát
u je umožněn až po přihlášení číšníka čipem případně kódovou kartou.
Odběry jednotlivých číšníků jsou zapisovány do vnitřní paměti samotného zařízení a zároveň průběžně zasílány do pokladního systému restaurace.
Jaké jsou další výhody výčepních automatů
- dokonale přesné dávkování
- 100% kontrola tržeb a zásob
- možnost chladit destiláty v ledničce
- lehké rozšíření sortimentu – dokoupení uzávěrů
- šetření prostoru oproti klasickým rampám
- zabránění neevidovanému dolévání
- šetření času při inventurách
- propojení na restaurační a pokladniční systém
Šetřete peníze i čas
Jedinečné spojení výčepních automatů a pokladního systému dokáže nejen zrychlit obsluhu, ale i uhlídat oběh financí a zásob. Díky kontrolovanému výdeji a přesným informacím je předávání směn a kontrola zásob hračkou. Systém tak šetří náklady, které by za stejný čas byly vynaloženy na přesčasy pracovníků při každodenním počítání stavu zásob.
On-line propojení zařízení se skladem a pokladním systémem navíc umožňuje, že má majitel komplexní přehled o stavu svého podniku, aniž by zde musel být fyzicky přítomen.
Chuťovka pro fajnšmekry – samoobslužný pivní výčep
Převratným hitem se v poslední době staly samoobslužné výčepy na pivo. Za krátký čas svého uplatnění v provozu získaly značnou oblibu nejen u zákazníků, ale i u majitelů restaurací a barů.
U každého stolu je k dispozici jedno zařízení, přičemž maximální objemový limit je neomezený. Host tak nemusí čekat na číšníka – obslouží se sám a tehdy, když chce. Zařízení mu umožní regulaci průtoku a pěnivosti, opláchnutí sklenice nebo natočení tolika piv, na kolik se cítí. Celkový objem litráže je evidovaný, takže zákazník přesně ví, kolik už vypil.
I přes vyšší cenu takto čepovaného piva ze samoobslužných výčepů v porovnání s cenami běžných restaurací se takovéto podniky těší velké návštěvnosti.