Čokoládová fontána - hvězda vašich rautů
Jarní a letní měsíce jsou obdobím jako stvořeným pro pořádání nejrůznějších akcí spojených s pobytem venku. K takovýmto akcím samozřejmě patří i bohaté rauty pro hosty, jenomže horké dny příliš nepřejí potravinám, které rychle ztrácejí jak svoji čerstvost, tak i reprezentativní vzhled. Zkuste proto dát letos sbohem máslovým a šlehačkovým zákuskům a nahraďte je praktickou, avšak luxusně vypadající čokoládovou fontánou.
Jarní a letní měsíce jsou obdobím jako stvořeným pro pořádání nejrůznějších akcí spojených s pobytem venku. K takovýmto akcím samozřejmě patří i bohaté rauty pro hosty, jenomže horké dny příliš nepřejí potravinám, které rychle ztrácejí jak svoji čerstvost, tak i reprezentativní vzhled. Zkuste proto dát letos sbohem máslovým a šlehačkovým zákuskům a nahraďte je praktickou, avšak luxusně vypadající čokoládovou fontánou.
Fondue - nadčasová klasika
Popularitu francouzského fondue může jen těžko něco ohrozit - výhody jsou totiž nesporné. Odpadá potřeba skladování velkého množství potravin i zajištění nádobí, které by vaši hosté potřebovali při konzumaci. Spojuje v sobě výhodu jednohubek a současně podporuje vrozenou lidskou hravost, se kterou namáčíte každé další lahodné sousto. Pro malé posezení s přáteli vám sice bohatě stačí jeden kotlík a sada napichovátek, ale při větších akcích se fondue ukazuje jako nepoužitelné.
Pokud tedy plánujete červnovou svatbu nebo party s pohoštěním a už teď se děsíte jak to udělat, aby se vám všechny ty sladkosti za teplých letních dnů nezkazily, sáhněte po elegantním a nenáročném řešení, jakým jsou čokoládové fontány.
Kolik hostů pozvete?
Co si potřebujete v prvním kroku ujasnit je, pro kolik lidí hodláte raut pořádat a při jaké příležitost. Pro oslavy narozenin, nebo grilovací párty do dvaceti osob, vám bude naprosto stačit fontána určená pro domácí použití. Jejich obrovskou výhodou je zpravidla jednoduchá obsluha a možnost čistit misky v myčce na nádobí. Navíc je spousta z nich schopná vytvořit kaskádový efekt již za použití pouhých 350g čokolády.
Pro větší firemní akce nebo svatby ale bez váhání zvolte fontány pro gastroprovozy, které jsou schopny obsloužit i více než 150 hostů.
Co a do čeho namáčet
Většina fontán vám nabízí možnost zvolit, pro jakou surovinu plánujete použít. Na prvním místě je samozřejmě čokoláda, která se nejlépe snoubí s čerstvým ovocem. Ideální je pro tuto variantu umístit na stůl misky s očištěnými jahodami nebo na kousky nakrájenými banány. Použít ale můžete samozřejmě jakékoliv ovoce vás napadne, jen dávejte pozor na velmi malé plody, které by mohly ucpat vaši fontánu a nepříznivě tak ovlivnit tok čokolády. Kromě ovoce je možné namáčet také želatinové bonbóny či marshmellows, což ocení především malí návštěvníci dětských oslav. Z čokolády máte na výběr mezi hříšně tmavou hořkou čokoládou s vysokým obsahem kakaa, jemnější mléčnou čokoládou, nebo dokonale luxusní bílou čokoládou, která se stane, hned po nevěstě, hvězdou každé svatby.
Kromě čokolády je možné většinu fontán použít také k rozpouštění karamelu, sýrů určených na fondue nebo ohřevu a netradičnímu servírování barbecue omáček, což nejvíce oceníte při pořádání letních grilovacích party. Vždy ale mějte na paměti, že drobivé potraviny, jako kousky pečiva, by mohly vaši fontánu ucpat.