GELATO! – Fresh osvěžení ve jménu tradice
Pokud dostanete chuť na tradiční gelato, zamiřte do Karlových Varů za bratry Kosnary. V jejich designovém podniku Gelato! a u stylových vozíků si vychutnáte fresh gelato z tradičních receptů oživených moderními technologiemi. A čím se gelato odlišuje od klasické zmrzliny? Nejedná se pouze o rozdíly ve výrobě, a složení, ale také v požitku - gelato je hedvábnější a hustší než zmrzlina, což dodává gelatu mnohem více chuti. Ta je podpořena také vyšší teplotou při podávání, díky které není jazyk tak otupělý, a proto příchutě vnímá výrazněji.
Rodinná tradice s TOP vybavením
Nápad na výrobu zmrzliny se v hlavách bratrů zrodil díky rodinnému odkazu po jejich dědečkovi.
„Rozhodli jsme se, že oprášíme letitou tradici naší rodiny, kterou měl náš dědeček před 40 lety,“ říkají bratři Kosnarové.
K provozování oblíbené zmrzlinárny je však zapotřebí nejenom dobrý recept, ale i dodavatel kvalitních strojů a komponentů, a tak se bratři dostali k CESKu.
„Máme stroj FRIGOMAT GX, což je taková vitrína zároveň s výrobníkem v jednom.“
Fresh zmrzlina díky stroji FRIGOMAT GX
Díky stroji FRIGOMAT GX si mohou zákazníci pochutnat na „fresh“ zmrzlině. Ta uspokojí zmrzlinové milovníky nejen svou výbornou chutí, ale také vizuálním zážitkem, protože se vyrábí přímo před jejich očima. A zatímco návštěvníci zmrzlinárny ocení možnost přidat do takové směsi oříšky nebo ovoce, zmrzlináři si nemohou vynachválit praktičnost tohoto stroje. Zmrzlina se totiž přes noc nemusí nikam přenášet – stačí jednoduše jen zmáčknout tlačítko noční režim. Stroj udržuje zmrzlinu v ideální teplotě, takže je ráno opět připravena k automatické výrobě nové zmrzliny. Jak říkají sami zmrzlináři: „Naše gelato je stále fresh.“
A jak výroba zmrzliny v GX výrobníku probíhá? K výrobě stačí mít namíchanou směs, která se nalije do vany a následně se zmáčkne jediné tlačítko. Zmrzlina je hotová do deseti minut! Podívejte se sami! :)
Široká nabídka pro každou chuťovou buňku
Fresh zmrzlina ale není to jediné, na čem si můžete v Gelato! pochutnat. Jejich nabídce vládnou zajímavé příchutě (například karlovarská Becherovka s hruškou) a dokonce i vlastní kornouty. To vše si přitom můžete dopřát nejen ve zmrzlinárně.
„Naše gelato můžete ochutnat i u našich stylových vozíků, které jsme pořídili od firmy CESK a najdete nás u Grandhotelu Pupp anebo u hotelu Thermal v Karlových Varech.“ A je důležité poznamenat, že právě zmiňovaný slavný Grandhotel Pupp sám od Gelato! zmrzlinu pravidelně odebírá!
Vykřičník v názvu, který si bratři vybrali, symbolizuje, že tohle je zmrzlina! To dokazuje i samotná chuť tvořena bez chemických přísad. Každý rok potkáte Gelato! na zmrzlinovém veletrhu v italském Rimini. A jaká zmrzlina je ta nejlepší? V oblíbenosti vede vanilkové, pistáciové a makové gelato, stejně tak slaný karamel.
A že se poctivost nejen v surovinách, ale i ve výrobě opravdu vyplácí dokazuje i fakt, že se Gelato! dostalo do populární Gastromapy Lukáše Hejlíka, který ocenil právě kvalitu použitých ingrediencí. Za pravdu mu přitom v komentářích dalo velké množství milovníků zmrzliny.
Úspěšná je nejen chuť, ale také prezentace
Gelato! se nedaří pouze po stránce zmrzlinové nabídky. Svým Instagramem nabitým barevnými stylovými fotkami, si bratři získali již téměř 3 500 sledujících, kteří se na zmrzlinu rádi vracejí. O tom svědčí i pozitivní recenze na Tripadvisoru, kde si návštěvníci pochvalují nejen velikost porce, příjemný personál a lahodnou chuť zmrzliny, ale právě také dobře vedený Instagram, kde lze vždy dopředu zjistit, jakou chutnou novinku si v Gelato! připravili. Koneckonců přečtěte si jednu z pozitivních recenzí sami:
„Moje nejoblíbenější zmrzlina široko daleko. ❤ Jsem ráda, když prodávající umí mluvit o svých produktech. Ochutnávka zmrzliny, abych si lépe vybrala je samozřejmostí. Výborné proceso naprosto podporuje pravou italskou atmosféru. Doporučuji. Za mě vždy 1*...“