14. 4. 2020

Jak přežít krizi? Zveme Vás na webináře, kde shrneme vše podstatné

Situace v oboru je nyní velmi těžká a dotkne se každého z nás. Proto jsme se v CESKu rozhodli poskytnout vám souhrn nejdůležitějších informací jak zvládnout současnou krizi. Připravili jsme webináře na aktuální témata, u kterých věříme, že vám v této situaci pomohou.

Pokud máte zájem o záznam webináře, který již proběhl, napište nám na poradna@cesk.cz. Připravili jsme pro Vás také přehled opatření souvisejících s koronavirem a seznam tipů jak se připravit na letošní sezónu

 

Webinář: Jak chránit podnikání před nečekanými událostmi?

JIŽ PROBĚHLO

Lektor: Miroslav Viška

Obsah webináře

  • Správně vybrané pojištění může chránit naše podnikání před mnoha problémy. Pojištění cukrářských a malých gastro provozů ale může být velmi obtížné, protože některé věci mohou být standardně nepojistitelné (např. mobilní stánky). Ať už jde o únik vody, zkrat v elektronice nebo lidskou chybu, případné škody mohou dosahovat až stovek tisíc korun. 
  • Jak tedy pojistit mobilní prodejní stánek i s v nitřním vybavením?  Jak vybrat správné pojištění? Co vše by mělo obsahovat a na co si dát pozor?
  • Měli byste také dobře vědět co máte pojištěné (a co nemáte nebo je naopak ve výlukách). Jak se vyvarovat chybám v pojistné smlouvě? Na co si dávat pozor, aby pojišťovna bez problémů uhradila náhradu škody?
  • Na webináři se můžete zeptat i na další otázky, které Vás trápí. 

 

Miroslav Viška Miroslav Viška

Pojišťovnictví se věnuji již od roku 1997, kdy jsem začínal u holandské pojišťovny National Nederlanden. V roce 1999 jsem byl regionálním ředitelem makléřské pojišťovací společnost Angelus a vedl jsem její druhou nejúspěšnější pobočku v České republice. Od roku 2000 se věnuji pojišťování jako samostatný pojišťovací agent a od roku 2015 i jako pojišťovací makléř.

Mojí specializací je pojištění majetku a odpovědnosti podnikatelů a fyzických osob a pojištění vozidel. Pro klienty společnosti CESK vytvářím unikátní možnost pojištění cukrářských a malých gastro provozů.

 

Webinář: Očekávané změny v podnikání v roce 2020 - jak být připraven a nebýt překvapen?

JIŽ PROBĚHLO
Lektoři: Michal Černý a Stanislav Zabadal
 

Obsah webináře

  • Rok 2020 rozhodně nebude jednoduchý, proto se společně podíváme na současnou situaci z různých pohledů. Jak držet provoz (alespoň v omezené míře), abyste udrželi příjmy? Jaké jsou možnosti snížení nákladů? Jak naplánovat cash-flow? 
  • Když už musíte mít zavřeno, jak využít čas? Krize je příležitost, proto investujte do budoucnosti. Společně si projdeme tipy na rozšíření sortimentu, jak dát o sobě vědět zákazníkům, jak zefektivnit výrobu i jak se připravit na restart. 
  • Letošní sezóna bude rozhodně úplně jiná a měnit se bude i chování zákazníků. Jak na to reagovat?  Připravili jsme pro vás celou řadu doporučení, jak celou situaci zvládnout.

Informace jsme shrnuli v článku Jaká bude letošní sezóna a jak se na ni připravit? 

 

Stanislav Zabadal Stanislav Zabadal

Stanislav umí řídit firmy. 20 let pracoval na vedoucích pozicích ve firmách o velikosti do 350 lidí, z toho 12 let na pozici ředitele.

 
Od roku 2013 předává svoje zkušenosti majitelům malých a středních společností. Ví co dělat, když je firma v nesnázích a jak ji z problémů vyvést
 
 

Michal ČernýMichal Černý

 Předseda představenstva CESK a.s., která se  již takřka 30 let zabývá vybavením restaurací, barů a cukráren.
 
Společnost s významným zastoupením na trhu a reprezentující špičkové zahraniční značky strojů a zařízení. Mezi významné zákazníky společnosti patří v nápojovém segmentu například IKEA, Plzeňský Prazdroj, Heineken, Nestlé, Nespresso a mnoho dalších významných hráčů.
 
 
 
 
 
 

Webinář: Nejnovější informace v oblasti daní v souvislosti s aktuální situací

JIŽ PROBĚHLO
Lektorka: Ing Dana Vankeová
 

Obsah webináře

  • Na webináři se bude zabývat opatřeními vlády v souvislosti s koronavirem – projdeme si opatření, která se vztahují pro OSVČ i pro podnikatele, možnosti půjček pro podnikatele a opatření ohledně veškerých výdajů.
  • Projdeme si informace GFŘ pro daňové poplatníky i aktualizované pokyny GFŘ ohledně promíjení pokut a daní v souvislosti s koronavirem. 
  • Podíváme se i na změny v zákoně o DPH platné od 1. 5. 2020 – novou skupinu služeb s 10% sazbou DPH a přeřazení některého zboží do 10% sazby jako součást novely EET. Projdeme si i aktuální informace ke změnám v sazbách daní.

Informace jsme pro Vás shrnuli do přehledu opatření souvisejících s koronavirem.  

 

Ing. Dana Vaneková Ing. Dana Vankeová

 
Certifikovaná účetní, členka Komory certifikovaných účetních, členka Výkonného výboru Svazu účetních.
 
V minulosti hlavní účetní a ekonomická ředitelka, v současné době majitelka účetní firmy, věnuje se lektorské činnosti v oblasti daní a účetnictví. 
 
 
 

Neváhejte využít cukrářskou poradnu

Současná situace je velmi nejistá, proto jsme spustili cukrářskou poradnu. Pokud máte nějakou otázku, neváhejte nás kontaktovat. 

Další články

Přijďte se za námi podívat na ČokoFest v Brně!

31. 10. 2024
V listopadu se uskuteční  mezinárodní čokoládový festival v Brně , na kterém nebudeme chybět! Přijďte se za námi podívat, jak vyrábíme...

Cukrářský a pekařský seminář Roboqbo

3. 10. 2024
Vážení zákazníci, rádi bychom Vás pozvali na  cukrářský a pekařský seminář ,  který je   vhodný pro všechny,...

Poznejte s námi stroje Tuttuno ve 2 dnech ZDARMA!

28. 8. 2024
Srdečně vás zveme na  předváděcí akci ZDARMA , na které poznáte unikátní stroje  Tuttuno  a  Tuttuno Ice . Propojte s námi...

Dny otevřených dveří s Almecem 2024

11. 2. 2024
Srdečně vás zveme na akci nabitou novinkami ze světa zmrzliny, cukrařiny a pekařiny , kterou pořádáme ve spolupráci s firmou Almeco .
Copyright CESK 2024  |  Mapa webu