Jaké cukrářské stroje nesmí chybět ve vaší výrobě?
Správně vybrané cukrářské stroje vám pomůžou zvládnout rutinní činnosti, abyste si ulehčili práci a mohli se věnovat něčemu kreativnějšímu. Bez jakých strojů se neobejdete?
Multifunkční cukrářské stroje ušetří čas, prostor i náklady
Cukrářský stroj a paster Frigomat Chef se vám bude hodit, pokud chcete vyrábět základní žloutkový krém, pálenou hmotu, kokosky, moderní lesklé polevy, marmelády, různé krémy a těsta, povidla, ganache, temperovat čokoládu, ale také třeba vařit brambory nebo polévky a mnoho dalšího. Zjednodušeně stroj totiž umí ohřívat, míchat a chladit.
Jak to může vypadat ve výrobě?
Typickým příkladem může být výroba náplně do věnečků - dlouhý a časově náročný proces. Při ruční výrobě má krém pokaždé trošku jinou kvalitu a výsledek je nejistý. Stroj Chef zvládne vychlazený krém vyrobit za 40 min a díky přesnému postupu vždy ve stejné kvalitě.
Chcete vyrábět i zmrzlinu?
Pokud chcete do svého sortimentu zařadit i zmrzlinu, tím pravým strojem bude Frigomat Twin Chef - ten kombinuje cukrářský stroj Chef s výrobníkem kopečkové zmrzliny řady Titan. Stroj tedy kromě funkcí vypsaných výš umí i mrazit.
Stroj se skládá ze dvou částí, které mohou pracovat současně - v horní části můžete vařit třeba žloutkový krém a během toho v dolní části vyrábět zmrzlinu. Pokud se v horní části rozhodnete pasterizovat zmrzlinový základ, jednoduše ho přepustíte dolů do výrobníku zmrzliny.
Servírujte poctivou šlehačku s nášlehem až 300 %
Opravdu dobrá šlehačka pozvedne zákusek nebo kávu ještě o kousek blíž k dokonalosti. Proto se vyplatí investovat do profi výrobníku, který připraví vždy perfektně ušlehanou šlehačku, která drží podstatně lépe než při použití bombičky.
Výrobníky šlehačky šetří čas ve výrobě a odpadá chybovost. Šlehání v robotu trvá déle a smetana může být nedošlehaná nebo naopak přešlehaná. Bombičky jsou zase poměrně drahé, neefektivní a navíc chuť plynu ovlivňuje smetanu a pěna rychle padá.
Výrobník umožňuje odběr přímo z balení Tetrapak vloženého do zásobníku a celý vnitřní prostor až po výdejní kohout je chlazený, aby se šlehačka nekazila.
Multifunkční šoker zefektivní vaši výrobu
Existuje nějaká cesta k udržení čerstvosti a kvality? Řešení nabízí šokery, které dokáží nejen výrobek, ale třeba i kousek ovoce takřka zastavit v čase. Proč tedy mít spoustu výrobků stárnoucích v lednicích a končících v odpadu, když díky šokeru můžete udržet jejich čerstvost a mít je po ruce, kdykoliv potřebujete?
Šokové neboli hluboké zmražení znamená, že potravina dosáhne v krátkém čase teploty – 18 °C v jádru. Při tomto způsobu zmražení nedochází k tvorbě krystalů ledu a suroviny či produkty nemění vzhled, vůni, chuť, nezmenšuje se objem a nezhoršuje se ani jejich kvalita.
K čemu je šoker dobrý?
Multifunkční šokery toho ale umí ještě mnohem víc. Kromě šokového zchlazení a zmrazení umí i regeneraci, nízkoteplotní pečení a vaření, regulované kynutí nebo udržování teploty pokrmu. To přináší úsporu práce a další organizační výhody.
Jednoduše totiž můžete vyrobit větší množství těsta (nebo třeba krému) a část šokově zamrazit, Podle potřeby další dny těsto zregenerovat, nechat nakynout a nízkoteplotně péct. Když je večer šoker volný, můžete rozpouštět čokoládu, sušit pusinky nebo díky schopnosti pasterizace třeba i zavařovat marmelády.
Vyvalovačka těsta usnadní výrobu cukroví
Slouží k vyvalování těsta na požadovanou tloušťku. Hodí se na vyvalování lineckých, listových i jiných těst používaných v cukrářských a pekařských výrobnách.
Pokud potřebujete poradit, neváhejte se na nás obrátit. Rádi Vám pomůžeme s výběrem nejlepšího řešení.