Jaké cukrářské stroje nesmí chybět ve vaší výrobě?

18. 9. 2021
Cukrářské stroje

Správně vybrané cukrářské stroje vám pomůžou zvládnout rutinní činnosti, abyste si ulehčili práci a mohli se věnovat něčemu kreativnějšímu. Bez jakých strojů se neobejdete?

Jaké cukrářské stroje nesmí chybět ve vaší výrobě?

Multifunkční cukrářské stroje ušetří čas, prostor i náklady

Frigomat Twin ChefCukrářský stroj a paster Frigomat Chef se vám bude hodit, pokud chcete vyrábět základní žloutkový krém, pálenou hmotu, kokosky, moderní lesklé polevy, marmelády, různé krémy a těsta, povidla, ganache, temperovat čokoládu, ale také třeba vařit brambory nebo polévky a mnoho dalšího. Zjednodušeně stroj totiž umí ohřívat, míchat a chladit. 

Jak to může vypadat ve výrobě?

Typickým příkladem může být výroba náplně do věnečků - dlouhý a časově náročný proces. Při ruční výrobě má krém pokaždé trošku jinou kvalitu a výsledek je nejistý. Stroj Chef zvládne vychlazený krém vyrobit za 40 min a díky přesnému postupu vždy ve stejné kvalitě. 

Chcete vyrábět i zmrzlinu?

Pokud chcete do svého sortimentu zařadit i zmrzlinu, tím pravým strojem bude Frigomat Twin Chef - ten kombinuje cukrářský stroj Chef s výrobníkem kopečkové zmrzliny řady Titan. Stroj tedy kromě funkcí vypsaných výš umí i mrazit.

Stroj se skládá ze dvou částí, které mohou pracovat současně - v horní části můžete vařit třeba žloutkový krém a během toho v dolní části vyrábět zmrzlinu. Pokud se v horní části rozhodnete pasterizovat zmrzlinový základ, jednoduše ho přepustíte dolů do výrobníku zmrzliny.

Servírujte poctivou šlehačku

Servírujte poctivou šlehačku s nášlehem až 300 %

Opravdu dobrá šlehačka pozvedne zákusek nebo kávu ještě o kousek blíž k dokonalosti. Proto se vyplatí investovat do profi výrobníku, který připraví vždy perfektně ušlehanou šlehačku, která drží podstatně lépe než při použití bombičky.

Výrobníky šlehačky šetří čas ve výrobě a odpadá chybovost. Šlehání v robotu trvá déle a smetana může být nedošlehaná nebo naopak přešlehaná. Bombičky jsou zase poměrně drahé, neefektivní a navíc chuť plynu ovlivňuje smetanu a pěna rychle padá.

Výrobník umožňuje odběr přímo z balení Tetrapak vloženého do zásobníku a celý vnitřní prostor až po výdejní kohout je chlazený, aby se šlehačka nekazila.

Multifunkční šoker zefektivní vaši výrobu

Existuje nějaká cesta k udržení čerstvosti a kvality? Řešení nabízí šokery, které dokáží nejen výrobek, ale třeba i kousek ovoce takřka zastavit v čase. Proč tedy mít spoustu výrobků stárnoucích v lednicích a končících v odpadu, když díky šokeru můžete udržet jejich čerstvost a mít je po ruce, kdykoliv potřebujete?

Šokové neboli hluboké zmražení znamená, že potravina dosáhne v krátkém čase teploty – 18 °C v jádru. Při tomto způsobu zmražení nedochází k tvorbě krystalů ledu a suroviny či produkty nemění vzhled, vůni, chuť, nezmenšuje se objem a nezhoršuje se ani jejich kvalita. Multifunkční šoker Hiber The One

 

K čemu je šoker dobrý?

Multifunkční šokery toho ale umí ještě mnohem víc. Kromě šokového zchlazení a zmrazení umí i  regeneraci, nízkoteplotní pečení a vaření, regulované kynutí nebo udržování teploty pokrmu. To přináší úsporu práce a další organizační výhody.

Jednoduše totiž můžete vyrobit větší množství těsta (nebo třeba krému) a část šokově zamrazit, Podle potřeby další dny těsto zregenerovat, nechat nakynout a nízkoteplotně péct. Když je večer šoker volný, můžete rozpouštět čokoládu, sušit pusinky nebo díky schopnosti pasterizace třeba i zavařovat marmelády.

Vyvalovačka těsta usnadní výrobu cukroví

Slouží k vyvalování těsta na požadovanou tloušťku. Hodí se na vyvalování lineckých, listových i jiných těst používaných v cukrářských a pekařských výrobnách.

Pokud potřebujete poradit, neváhejte se na nás obrátit. Rádi Vám pomůžeme s výběrem nejlepšího řešení.

 

Přečtěte si také

Sváteční a sezónní inspirace pro cukráře

3. 12. 2024
Sváteční období přináší cukrářům spoustu možností být kreativní a originální . Na podzim motiv dýně, na Vánoce dárků a na jaře velikonočních...

Připravte se na čokoládovou sezónu!

29. 8. 2024
Padající barevné listí, studený vzduch a teplé svetry… Podzimní období se kvapem blíží! A co k těmto dnům neodmyslitelně patří? Čokoláda v...

Staňte se profesionálním cukrářem či zmrzlinářem – CESK vám pomůže!

13. 6. 2024
Je vaším snem se živit výrobou zmrzlin y nebo byste se rádi dali na cukrářskou dráhu ? Jsme tu pro vás! Nejenže vám rádi poskytneme ty...

Výrobník čokolády: Principy fungování a využití v praxi

21. 9. 2023
Pokud se chcete pustit do výroby čokolády ve vlastní provozovně, určitě jste si pokládali otázku, jak to funguje. Pojďme se seznámit s...
Copyright CESK 2024  |  Mapa webu