Ledová tříšť pro dospělé

1. 6. 2021
Cukrářské stroje

Přemýšlíte, čím ještě ozvláštnit sezónní nabídku ledových nápojů pro horké letní večery? Zkuste vsadit na oblíbené ledové tříště kombinované s dalšími ingrediencemi a kvalitním alkoholem. Koktejly, které takto stvoříte, zaručeně osvěží, vypadají krásně a chutnají přímo báječně. 

Ledová tříšť pro dospělé

Přemýšlíte, čím ještě ozvláštnit sezónní nabídku ledových nápojů pro horké letní večery? Zkuste vsadit na oblíbené ledové tříště kombinované s dalšími ingrediencemi a kvalitním alkoholem. Koktejly, které takto stvoříte, zaručeně osvěží, vypadají krásně a chutnají přímo báječně. 

Pláže karibiku ve sklenici

Oblíbená, smetanová a s chutí tropů, taková je Piňa Colada. Do poloviny vysoké goblet sklenice natočte  čistou ledovou tříšť a dejte vychladit do mrazící skříně. V mixéru smíchejte plnou hrst ledové tříště, 30ml bílého rumu, 20ml kokosového sirupu, stejné množství smetany a 100ml ananasového džusu a vše mixujte tak dlouho, dokud se tříšť úplně nerozmíchá – ale musí zůstat stále našlehaná a hustá. Takto připravený koktejl nalijte do vychlazené sklenice, dozdobte plátkem ananasu, koktejlovou třešní a servírujte na ubrousku.

Screaming Orgasm

Koktejl s takto kontroverzním jménem jistě přiláká pozornost vašich hostů. Tři dávky alkoholu a jinak pouze ledová tříšť, dělají z tohoto drinku ideální koktejl na horké víkendové večery. Příprava je velmi jednoduchá - vychlazenou koktejlovou sklenici naplňte ledovou tříští přibližně do poloviny a přidejte ingredience v tomto pořadí: 30ml vodky, 30ml Bailey’s Irish Cream a 20ml Kahuly. Jemně zamíchejte barovou lžící a servírujte.

Klasika velikosti XXL

Klasiku, jakou je Mojito možná není třeba představovat. Vždy je ale dobré si připomenout, jak tento koktejl správně připravovat a případně ozvláštnit - třeba maxi koktejlem pro 6 osob. Velké Mojito je ideální volbou pro párty s přáteli. Během jeho konzumace si užijí spoustu legrace, díky super dlouhým brčkům a vy nebudete muset připravovat každý malý drink zvlášť.

Do originálního kyblíku Havana Club nebo do plastového kyblíku na chlazení šampaňského nakrájejte 6  omytých limetek i s kůrou a pečlivě vymačkejte, aby pustily co nejvíc šťávy. Asi v polovině drcení limet přidejte zhruba 8 lžic třtinového cukru a pokračujte ve vymačkávání, aby se obě chuti důkladně promíchaly. Natrhejte a mezi prsty promněte lístky máty, aby se uvolnila jejich vůně a přidejte je do sklenice.

Do připravené směsi natočte ledovou tříšť, aby dosahovala do více než poloviny sklenice a přilijte 360ml bílého rumu a perlivé vody. Vše důkladně promíchejte dolijte sodou a ledovou tříští a servírujte doplněné několika dlouhými a barevnými brčky.

Přečtěte si také

Ochutnejte trend jménem dubajská čokoláda

19. 12. 2024
Už jste o ní slyšeli? Křupavá a plněná krémovou pistáciovou náplní - to je dubajská čokoláda , která si podmanila internet . Její základ...

Sváteční a sezónní inspirace pro cukráře

3. 12. 2024
Sváteční období přináší cukrářům spoustu možností být kreativní a originální . Na podzim motiv dýně, na Vánoce dárků a na jaře velikonočních...

Připravte se na čokoládovou sezónu!

29. 8. 2024
Padající barevné listí, studený vzduch a teplé svetry… Podzimní období se kvapem blíží! A co k těmto dnům neodmyslitelně patří? Čokoláda v...

Staňte se profesionálním cukrářem či zmrzlinářem – CESK vám pomůže!

13. 6. 2024
Je vaším snem se živit výrobou zmrzlin y nebo byste se rádi dali na cukrářskou dráhu ? Jsme tu pro vás! Nejenže vám rádi poskytneme ty...
Copyright CESK 2025  |  Mapa webu