Ledová tříšť pro dospělé

1. 6. 2021
Cukrářské stroje

Přemýšlíte, čím ještě ozvláštnit sezónní nabídku ledových nápojů pro horké letní večery? Zkuste vsadit na oblíbené ledové tříště kombinované s dalšími ingrediencemi a kvalitním alkoholem. Koktejly, které takto stvoříte, zaručeně osvěží, vypadají krásně a chutnají přímo báječně. 

Ledová tříšť pro dospělé

Přemýšlíte, čím ještě ozvláštnit sezónní nabídku ledových nápojů pro horké letní večery? Zkuste vsadit na oblíbené ledové tříště kombinované s dalšími ingrediencemi a kvalitním alkoholem. Koktejly, které takto stvoříte, zaručeně osvěží, vypadají krásně a chutnají přímo báječně. 

Pláže karibiku ve sklenici

Oblíbená, smetanová a s chutí tropů, taková je Piňa Colada. Do poloviny vysoké goblet sklenice natočte  čistou ledovou tříšť a dejte vychladit do mrazící skříně. V mixéru smíchejte plnou hrst ledové tříště, 30ml bílého rumu, 20ml kokosového sirupu, stejné množství smetany a 100ml ananasového džusu a vše mixujte tak dlouho, dokud se tříšť úplně nerozmíchá – ale musí zůstat stále našlehaná a hustá. Takto připravený koktejl nalijte do vychlazené sklenice, dozdobte plátkem ananasu, koktejlovou třešní a servírujte na ubrousku.

Screaming Orgasm

Koktejl s takto kontroverzním jménem jistě přiláká pozornost vašich hostů. Tři dávky alkoholu a jinak pouze ledová tříšť, dělají z tohoto drinku ideální koktejl na horké víkendové večery. Příprava je velmi jednoduchá - vychlazenou koktejlovou sklenici naplňte ledovou tříští přibližně do poloviny a přidejte ingredience v tomto pořadí: 30ml vodky, 30ml Bailey’s Irish Cream a 20ml Kahuly. Jemně zamíchejte barovou lžící a servírujte.

Klasika velikosti XXL

Klasiku, jakou je Mojito možná není třeba představovat. Vždy je ale dobré si připomenout, jak tento koktejl správně připravovat a případně ozvláštnit - třeba maxi koktejlem pro 6 osob. Velké Mojito je ideální volbou pro párty s přáteli. Během jeho konzumace si užijí spoustu legrace, díky super dlouhým brčkům a vy nebudete muset připravovat každý malý drink zvlášť.

Do originálního kyblíku Havana Club nebo do plastového kyblíku na chlazení šampaňského nakrájejte 6  omytých limetek i s kůrou a pečlivě vymačkejte, aby pustily co nejvíc šťávy. Asi v polovině drcení limet přidejte zhruba 8 lžic třtinového cukru a pokračujte ve vymačkávání, aby se obě chuti důkladně promíchaly. Natrhejte a mezi prsty promněte lístky máty, aby se uvolnila jejich vůně a přidejte je do sklenice.

Do připravené směsi natočte ledovou tříšť, aby dosahovala do více než poloviny sklenice a přilijte 360ml bílého rumu a perlivé vody. Vše důkladně promíchejte dolijte sodou a ledovou tříští a servírujte doplněné několika dlouhými a barevnými brčky.

Přečtěte si také

Připravte se na čokoládovou sezónu!

29. 8. 2024
Padající barevné listí, studený vzduch a teplé svetry… Podzimní období se kvapem blíží! A co k těmto dnům neodmyslitelně patří? Čokoláda v...

Staňte se profesionálním cukrářem či zmrzlinářem – CESK vám pomůže!

13. 6. 2024
Je vaším snem se živit výrobou zmrzlin y nebo byste se rádi dali na cukrářskou dráhu ? Jsme tu pro vás! Nejenže vám rádi poskytneme ty...

Výrobník čokolády: Principy fungování a využití v praxi

21. 9. 2023
Pokud se chcete pustit do výroby čokolády ve vlastní provozovně, určitě jste si pokládali otázku, jak to funguje. Pojďme se seznámit s...

Jak vybrat nejlepší výrobník čokolády pro vaše potřeby

18. 9. 2023
Milujete čokoládu a chtěli byste s ní obohatit své podnikání? V tom případě budete určitě stát před důležitým rozhodnutím – jaký stroj na výrobu...
Copyright CESK 2024  |  Mapa webu