Malý velký pomocník - multifunkční profesionál Frigomat CHEF
Jedním z nejoblíbenějších produktů od italského Frigomatu je multifunkční stroj CHEF LCD, který kombinuje cukrářský stroj a paster.
Tohoto neúnavného pomocníka využijete nejen na výrobu krémů, polev, náplní, těst a temperaci čokolády, ale bez problému v něm připravíte i polévku, bramborovou kaši nebo rýži. Tento stroj je uživatelsky nenáročný a výrobky z něj mají vždy konzistentní kvalitu. CHEF zvládne vše, co můžete uvařit v klasickém hrnci – umí vařit, míchat i chladit. Díky systému bain marie, což je dvojitá vana s vodní lázní, je ohřev velmi šetrný, ale zároveň rychlý a efektivní, a proto se vám produkt nikdy nepřipálí.
Jednoduchý a samostatný cukrářský stroj
Ideální výška stroje a snadno odklopitelné polykarbonátové víko umožní sledovat průběh vaření, přilít či přisypat surovinu nebo zvýšit odpar vody. Ve vaně se nachází kovové míchadlo s plastovými stěrkami a teplotní sonda.
Stroj je vybaven jednoduchým LCD displejem s menu v českém jazyce. Pro rychlou volbu tu najdete základní programy – běžné vaření, temperaci čokolády, pasterizaci zmrzlinového základu a chlazení. Tlačítko menu obsahuje složitější programy - uložené z výroby, tak i vaše vlastní, umožňuje úpravu programů a další nastavení.
Snadné vypouštění i čištění
Hotovou hmotu můžete vypustit širokým ventilem, který po použití můžete otočit, abyste zabránili kapání zbytků směsi. K zachycení produktu slouží pod ventilem tzv. odkapnice, na kterou si položíte připravenou nádobu.
Snadné umytícelého stroje zajišťuje zabudovaná sprška. Pro vyčištění jednotlivých dílů je stačí demontovat a zbavit zbytků směsi.
Na co všechno využijete multifunkční cukrářský stroj?
Frigomat Chef má připraveno mnoho cukrářských programů:
- nejrůznější cukrářské krémy a náplně,
- pudinky,
- čokoláda mléčná, bílá i hořká a její temperování
- marmeláda a ovocné želé,
- želatina,
- zmrzlinové směsi,
- pasterizace a mnoho dalších.
Výroba odpalovaného těsta
CHEF vám může ulehčit výrobu věnečků, větrníků a jiných lahodných zákusků z pálené hmoty. Pokud vyrábíte větší množství, oceníte jeho pomoc při jinak zdlouhavém procesu. Speciální systém míchadla vytvoří z použitých surovin perfektně jemnou a hebkou směs. Můžete si zvolit až z 10 stupňů rychlosti míchání.
Základní žloutkový krém
Při výrobě žloutkového krému se dovnitř stroje nasadí přídavné míchadlo plachta. Po přilití mléka a směsi z cukru, škrobu a žloutků stroj uzavřete a odklopte vrchní kryt. CHEF již nepotřebuje žádnou kontrolu - sám směs ohřeje, uvaří krém a zchladí ho. Jakmile je hotovo, upozorní nás zvukovým signálem a krém můžete vypustit do připravené nádoby.
Výroba ovocného džemu
Ovocný džem snadno a rychle. V menu vyberete program na „ovocné poché“, poté vás Chef pípnutím vyzve k nainstalování míchadla typu hřeben. Na další výzvu přidáte ovoce a cukr a stroj začne ohřívat směs do 90 stupňů, poté pípnutím upozorní na přidání pektinu. Tím vaše práce skončila a už jen čekáte na konec cyklu.
Výroba pařížské šlehačky
Chef dokáže jednoduše vyrobit také pařížskou šlehačku. Stačí si připravit potřebnou směs a před nalitím do stroje do něj přidat přídavné míchadlo plachta. Po zavření víka odklopte vrchní kryt a v menu nastavte příslušný recept. Když je šlehačka hotová, stroj vás upozorní.
Výroba vaječného likéru
S Chefem vyrobíte i lahodný vaječný likér. Použijte míchadlo typu plachta, umíchejte směs z cukru, žloutků, vanilky a smetany a spolu s mlékem (klasickým i kondenzovaným) ji nalijte do stroje (bez rumu). V menu spustíte recept na vaječný likér a na výzvu přidáte rum. Jakmile je likér zchlazený, dostanete upozornění již známým signálem a můžete si v klidu vychutnat nápoj.
Temperování čokolády
Frigomat Chef umí vytemperovat jakoukoliv čokoládu, ať už hořkou, mléčnou či bílou. Stačí do stroje přidat míchadlo typu hřeben, následně přisypat čokoládu a v menu nastavit program na temperaci konkrétní čokolády. Chef se sám postará o následující proces a vy můžete čokoládu použít, jak jste zvyklí.
Výroba čokoládového bavorského krému
Jednoduše vyrobíte i chutný bavorský krém. Do stroje vložte míchadlo plachta a v misce si smíchejte cukr se žloutky. V menu zvolte recept čokoládový k. bavarese a potvrďte tlačítkem OK. Na výzvu přidejte směs žloutků a mléka. Stroj ji ohřeje a zchladí na 50 stupňů. Namočte si želatinu a na signál do stroje přisypte čokoládu i s želatinou. Při další výzvě přidejte napůl ušlehanou šlehačku, a je hotovo.
Náš tip: Chcete vyrábět i zmrzlinu? Vyzkoušejte Frigomat Twin Chef, který kromě cukrářského stroje a pasteru obsahuje i výrobník zmrzliny.