Nebojte se rekonstrukce podniku na samovýčep
Ekonomická krize přináší do gastronomického byznysu nemilou skutečnost - ubývá zákazníků, kteří si raději pivo otevřou doma, než by za ním vyrazili do hospody nebo baru. Pokud i vašemu podniku klesly měsíční tržby a vy hledáte, na co byste k sobě zákazníky nalákali, je možná právě teď ten správný čas na rekonstrukci podniku na samovýčep.
Ekonomická krize přináší do gastronomického byznysu nemilou skutečnost - ubývá zákazníků, kteří si raději pivo otevřou doma, než by za ním vyrazili do hospody nebo baru. Pokud i vašemu podniku klesly měsíční tržby a vy hledáte, na co byste k sobě zákazníky nalákali, je možná právě teď ten správný čas na rekonstrukci podniku na samovýčep.
Podporujte soutěživost
Ideální lokalitou pro restauraci, hospůdku nebo bar se samovýčepy je podnik v centru města nebo na frekventovaných místech a ulicích. Na okrajových sídlištích by se mu příliš nevedlo. Důvod je prostý. Samoobslužné výčepy lákají především na zážitek a hromadnou zábavu. Jsou tedy daleko vhodnější pro početnější skupinky hostů, oslavy narozenin, rozlučky se svobodou, firemní večírky nebo impulzivní návštěvu party přátel. Každý stůl, ke kterému je namontováno výčepní zařízení, je totiž připojen k počítadlu, které se zobrazuje na velké obrazovce. Jednotlivé stoly tak mohou například soutěžit samy mezi sebou, což je velmi žádanou zábavou. Pokud přidáte zajímavou cenu pro výherce, o zvýšenou konzumaci piva máte postaráno.
Jak samovýčepy fungují?
Se samovýčepy vám odpadá nutnost zaměstnávat více personálu, než je potřeba - hosté si totiž pivo točí sami, prostřednictvím pípy, která je do stolu instalována. Číšníci tak zajišťují pouze platbu nebo roznášení doplňkového sortimentu jako jsou ostatní druhy nápoje, nebo jídlo. Pivo se navíc může čepovat přímo z tanků, takže je současně postaráno o vysokou kvalitu nápoje, za kterým se vaši hosté vydali. Částečně také odpadá umývání sklenic či půlitrů, neboť zákazníci většinou vydrží s jedním půlitrem celý večer, případně si jej mohou umýt přímo u stolu.
Samoobslužné výčepy si můžete vybrat ve třech variantách:
- Easy, vhodné pro všechny, kteří se samovýčepy začínají, a chtějí si jejich fungování vyzkoušet ve svém provozu za výhodnou cenu.
- Medium, které kromě základních funkcí zvládají více režimů výtoče a umožní hostům na dálku komunikovat s obsluhou.
- Full, tedy nejvyšší řadu samoobslužných výčepů, stojící na samé špičce v oboru, která dokáže uspokojit potřeby i těch nejnáročnějších provozů.
Jak si pořídit samoobslužný výčep?
Je to jednoduché. Na základě poptávky vám vypracujeme nabídku s cenovou kalkulací. Poté doladíme deataily a pokud budete s nabídkou spokojení, podepíšeme smlouvu. Následně se zaměříme na váš podnik a zpracujeme dokument s požadavky na instalaci samovýčepu. Poté začíná samotná instalace samovýčepů spojená s drobnými rekonstrukcemi.
Připraví se rozvodné žlábky k samoobslužným stolům a také zázemí pro chlazení, popřípadě tankové hospodářství. Dojde k rozvedení pivního vedení, elektroinstalace, vody a odpadů. Umístí se stoly, chladiče na pivo a samoobslužné stojany.
V další fázi nastává propojení pivního systému na samoobslužné stojany, zapojení rozvaděče, elektroinstalace a datových kabelů a konečné tlakové zkoušky, oživení a testování systému a piva.
Po finálním předání a zaškolení personálu vám už nic nebrání otestovat celý systém samovýčepních zařízení v ostrém provozu.