Aktualita

Vánoční

Vánoční otevírací doba 2024

Vážení zákazníci, upozorňujeme, že během vánočních svátků máme upravenou otevírací dobu.

Ochutnejte trend jménem dubajská čokoláda

19. 12. 2024
Cukrářské stroje

Už jste o ní slyšeli? Křupavá a plněná krémovou pistáciovou náplní - to je dubajská čokoláda, která si podmanila internet. Její základ tvoří mléčná čokoláda, pistáciová pasta, tahini pasta a těsto kataifi.

Chcete ji vyzkoušet? Můžete! Její výrobu hravě zvládnete sami! A to klidně i v kuchyni pouze se základním vybavením.

Ochutnejte trend jménem dubajská čokoláda

Kde se vzala, tu se vzala

Dubajská čokoláda je hitem sociálních sítí. Za jejím zrozením stojí Sarah Hamouda - zakladatelka cukrářské společnosti Fix Dessert Chocolatiers. Čokoláda údajně vznikla už v roce 2021, ale svou popularitu si získala až v letošním roce, kdy si jí všimli influenceři. Díky jejich dosahu se rychle rozšířila po celém světě a získala si oblibu mezi milovníky sladkostí.

Recepty na dubajskou čokoládu

Abyste tuhle pochoutku vyzkoušeli, nemusíte si ji kupovat. Přípravu ochutnávací porce totiž zvládnete snadno sami ve svých domácích podmínkách! Přinášíme vám hned dvě chutné varianty.

 

Recept 1 - základní dubajská čokoláda

 

K přípravě této lahůdky budete potřebovat: 150 g nakrájeného a odděleného kataifi těsta, 60 g másla, 360 g pistáciové pasty, 20 g sezamové pasty tahini, drcené pistáciové oříšky, špetku soli, 500 g hořké nebo mléčné čokolády.

 

dubajská čokoládaPostup:

Začněte přípravou náplně kataifi ve velké pánvi s vysokým okrajem. Rozpusťte v ní máslo, přidejte rozlámané těsto kataifi a dobře ho dozlatova a dokřupava po dobu cca 10 minut opečte. V míse smíchejte pistáciovou pastu, tahini a sůl a poté přidejte kataifi. Následně rozpusťte čokoládu v mikrovlnné troubě nebo v misce ve vodní lázni tak, aby byla naprosto hladká.

 

Do silikonových formiček na čokoládu nebo do jiných obdélníkových formiček nalijte pomocí lžíce čokoládu tak, aby pokrývala v tenké vrstvě dno a boky formy, přebytečnou čokoládu slijte. Přidejte také rozdrcené pistáciové oříšky. Potom dejte formu s čokoládou ztuhnout do lednice. Následně na čokoládu naneste směs kataifi a uhlaďte ji pečlivě stěrkou. Přelijte ji zbylou čokoládou a opět řádně uhlaďte.

 

Potom následuje opět fáze chlazení v lednici. Jakmile je ztuhlá, hotovou čokoládu vyjměte z formy. V případě, že byste se chtěli co nejvíce přiblížit originálu, můžete předem do formiček ozdobně nalít bílou čokoládu, bude vypadat efektněji.

 

Recept 2 - s bílou čokoládou

Pokud jste milovníci bílé čokolády, určitě oceníte tuto variantu, kde se právě bílá čokoláda přidává do náplně.

 

Potřebovat budete: 150 g strouhaného kataifi těsta, 50 g tahini pasty, 500 g pistáciové pasty, 160 g bílé čokolády, mléčnou čokoládu na skořápku.

 

Postup:

Postupujte stejně, jako v případě prvního receptu: Rozpusťte bílou čokoládu, přidejte tahini, pistáciovou patu a následně Kataifi. Jako skořápku použijte mléčnou čokoládu.

Pořiďte si správné vybavení!

Při výrobě dubajské čokolády určitě oceníte formu. Co třeba tahle od Světa pečení se 3 dutinami pro výrobu luxusních čokoládových tabulek?

 

A jestli chcete zařadit dubajskou čokoládu do sortimentu své cukrárny, není nad pomoc od kvalitního temperovacího strojeTemperovač čokolády SELMI PLUS EX je profík s unikátním patentovaným systémem kontinuální temperace čokolády, který udržuje čokoládu neustále připravenou k použití bez nutnosti retemperace.

Dubajská čokoláda oslnila i nás…

Tuhle unikátní sladkost jsme si nemohli nechat ujít ani my v CESKu, a tak jsme pro vás výrobu dubajské čokolády vyzkoušeli na vlastní kůži. Podívejte se, jak nám to šlo a jak dopadl výsledek.

 

Chcete vidět více videí ze života v CESKu a mít informace o všech chystaných akcích? Sledujte nás na FacebookuInstagramu a YouTube a nic vám neuteče! :)

Přečtěte si také

Sváteční a sezónní inspirace pro cukráře

3. 12. 2024
Sváteční období přináší cukrářům spoustu možností být kreativní a originální . Na podzim motiv dýně, na Vánoce dárků a na jaře velikonočních...

Připravte se na čokoládovou sezónu!

29. 8. 2024
Padající barevné listí, studený vzduch a teplé svetry… Podzimní období se kvapem blíží! A co k těmto dnům neodmyslitelně patří? Čokoláda v...

Staňte se profesionálním cukrářem či zmrzlinářem – CESK vám pomůže!

13. 6. 2024
Je vaším snem se živit výrobou zmrzlin y nebo byste se rádi dali na cukrářskou dráhu ? Jsme tu pro vás! Nejenže vám rádi poskytneme ty...

Výrobník čokolády: Principy fungování a využití v praxi

21. 9. 2023
Pokud se chcete pustit do výroby čokolády ve vlastní provozovně, určitě jste si pokládali otázku, jak to funguje. Pojďme se seznámit s...
Copyright CESK 2024  |  Mapa webu