Když potřebujete udržet finance pod kontrolou…
Výdej alkoholických a nealkoholických nápojů je pro mnohé bary a restaurace velký problém, který některé z nich stojí nemalé finanční výdaje. Pomalý výdej a neoprávněné odběry nápojů jsou přitom jen zlomkem toho, s čím se majitelé každodenně potýkají. Evidenci, kontrolu nebo výdej nápojů lze přitom zvládnou elegantně a úsporně – pomocí elektronických evidenčních a výčepních systémů.
Výdej alkoholických a nealkoholických nápojů je pro mnohé bary a restaurace velký problém, který některé z nich stojí nemalé finanční výdaje. Pomalý výdej a neoprávněné odběry nápojů jsou přitom jen zlomkem toho, s čím se majitelé každodenně potýkají. Evidenci, kontrolu nebo výdej nápojů lze přitom zvládnou elegantně a úsporně – pomocí elektronických evidenčních a výčepních systémů.
Neustále se v této oblasti snažíme o osvětu, neboť víme, že problémy s výdejem, především alkoholických nápojů, mohou být pro bar či restauraci likvidační. K tomuto tématu jsme napsali několik článků, např. „Evidence teplých nápojů: přímá cesta k úsporám“ nebo „Zefektivněte provoz pomocí evidenčních systémů“, které shrnují základní fakta o efektivních cestách evidence nápojů.
Abychom ještě více přiblížili výhody a přednosti elektronických evidenčních a výčepních systémů, které patří k nejefektivnějším způsobům evidence, rozhodli jsme se natočit krátké video popisující postup evidence a výdeje nápojů krok za krokem. Na video se můžete podívat přímo zde, případně na našem YouTube video kanále.
Hotel Hrotovice – komplexní elektronická evidence nápojů
Video jsme natáčeli v hotelu Hrotovice, který jsme vybavili komplexním elektronickým systémem na evidenci a výdej alkoholických i nealkoholických nápojů. Součástí evidenčního systému je řada samostatných strojů a automatů, které společně, napojením na pokladní systém, vytvářejí velmi efektivní a úsporný systém na výdej nápojů a kontrolu nákladů.
Pokladní systém
Nejdůležitější částí systému je pokladna, která je napojena na jednotlivé stroje a automaty, umožňuje tak kontrolu vydaných nápojů. Každý číšník či barman má v pokladním systému svůj účet, který detailně eviduje vydané nápoje a přijaté finance. Nedochází tak k neoprávněným odběrům nápojů.
Koktejlový automat TENDER ONE
Velké provozy, které za večer potřebují obsloužit velké množství zákazníků, potřebují spolehlivého barmana. Koktejlový automat TENDER ONE je maximálně spolehlivý, výkonný a koktejly umí připravit až z 28 přísad najednou.
- Pracuje non-stop bez přestávek
- Je přesný, rychlý a flexibilní
- Míchá stále stejně kvalitní koktejly
- Kontroluje náklady
Dávkovač destilátů BOTTLE TENDER s evidencí
Větší provozy si nemohou dovolit prostoje při obsluze zákazníků, nebo nepřesné míry alkoholických nápojů. Dávkovač destilátů BOTTLE TENDER dávkuje destiláty rychle a přesně, následně všechny vydané nápoje eviduje.
Evidence výdeje kávy EVES a evidence výdeje vína EVES
Evidovat lze také teplé nápoje (kávu) nebo například i víno. V případě kávy je kávovar napojený do centrálního evidenčního systému, dávkování vína pak funguje téměř identicky jako v případě destilátů.
V případě, že se rozhodnete vybavit svůj provoz elektronickými evidenčními a výčepními systémy, všechny stroje a automaty vám nainstalujeme, zapojíme, nastavíme a zároveň zaškolíme v jejich používání.