Připravte svou restauraci na nadcházející letní sezonu
Přemýšlíte co nového připravit na léto pro hosty vaší restaurace? Osvědčeným klíčem k letnímu úspěchu je vlastní předzahrádka, tento trend už zcela zachvátil české restaurace, kavárny i bary a lze se mu ubránit jen těžko. Pokud předzahrádku ještě nemáte, zkuste se zamyslet, zda by se nedala nějakým způsobem realizovat. I když nabízíte skvělé služby a perfektní menu, hosté v létě zamíří spíše tam, kde se mohou najíst na čerstvém vzduchu a o letních večerech popíjet koktejly pod širým nebem.
Dalším způsobem jak v létě u vašich hostů uspět je speciální nabídka osvěžujících ledových dobrot, podívejte se, co ve vaší letní nabídce možná chybí a jaká technika by vám mohla pomoci stát se vyhledávaným letním cílem.
Osvěžující letní menu
V letních parnech jsou vyhledávané především chlazené nápoje, zmrzlina, nebo čím dál oblíbenější alkoholické i nealkoholické koktejly. Podávat můžete také oblíbená osvěžující ovocná nebo smetanová sorbetta, ale také ledovou tříšť. Investice do osvěžujících produktů vlastní výroby se vyplatí, budete mít pod kontrolou kvalitu ingrediencí i celý výrobní proces a vaši zákazníci to určitě ocení.
Zmrzlina
Mlsné jazýčky vědí, že není nad zmrzlinu vlastní výroby. V letních měsících spotřeba této chlazené pochoutky prudce stoupá, takže nadchází ideální období pro investici do vlastního zmrzlinového stroje. Záleží jen na vás, zda budete vybírat v kategorii stroje na kopečkovou zmrzlinu, nebo stroje na točenou zmrzlinu. Kopečková zmrzlina má v restauraci širší využití, bude se vám hodit to zmrzlinových pohárů, na palačinky, horké ovoce, ale také do oblíbené letní ledové kávy či frappé.
Ledová tříšť
Ledová tříšť je ideální způsob jak se v létě rychle a příjemně zchladit, výrobníky ledové tříště používají speciální vertikální systém míchání, který zajišťuje stejnorodou krystalizaci mražených produktů. Stroj na výrobu ledové tříště neztratí využití ani v dalších ročních obdobích, například na přípravu ledové kávy, sorbetta nebo točeného jogurtu.
Sorbetta
Mražený dezert vyrobený z ovocné šťávy je v létě oblíbený, protože je lehký a osvěžující. Jedná se o velmi variabilní pochoutku, se kterou můžete v restauraci doslova čarovat. Vyzkoušet můžete klasické ovocné variace jako je citron, pomeranč nebo meloun, ochucovat kombinací ovoce a bylinek jako je máta, zvláště osvěžující a kreativní je kombinace liči a limetek. Pokud vás výroba sorbetta zaujala, poohlédněte se v kategorii výrobníky sorbetta.
Chlazení nápojů
V létě se v restauraci rozhodně neobejdete bez kvalitního systému chlazení nápojů. Se stoupajícími teplotami, stoupá i spotřeba nápojů, také nároky na skladování se zvyšují, zejména co se týče piva, je kvalitní chlazení podmínkou. Také další nápoje, jako jsou minerálky, džusy a různé nealko je třeba vychladit na osvěžující teplotu. Dobrou investici v létě představují také výrobníky ledu, které vám zajistí dostatečný objem ledových kostek do všech druhů koktejlů, ledových káv, ale i do obyčejné minerálky.
Koktejlové automaty
Letní večery jsou ideální dobou pro popíjení lahodných koktejlů. Mezi nejoblíbenější u nás patří Mojito, Cuba Libre, Piňa Colada, Margarita, Daiquiry, Tequila Sunrise nebo také Sex on the Beach. Pokud ve své restauraci nebo baru realizujete větší objem koktejlů a při nejlepší vůli „nestíháte“, vsaďte na skvělou technickou inovaci – koktejlové automaty.
Třeba Koktejlový automat na míchané nápoje TENDER ONE vám maximálně usnadní přípravu koktejlů a navíc získáte maximální kontrolu nad výdejem nápojů. Koktejlový automat umožňuje použití ověřených, nebo vlastních receptur různých míchaných nápojů a koktejlů, nespornou výhodou je přesně odměřené množství jednotlivých ingrediencí a surovin, takže je zaručena stálá vysoká kvalita jednotlivých nápojů bez ohledu na náročnost provozu v restauraci.