2. 4. 2015

Připravte svým zákazníkům barevné velikonoční menu

Počasí nám sice v poslední době moc nepřeje a zima opět ťuká na dveře, ale to není vůbec překážkou pro veselé a hlavně barevné Velikonoce. A jak je můžete svým zákazníkům zpestřit? Držte se tradic!

Zelený čtvrtek – ideální čas pro zelené koktejly! Fantazii se meze nekladou – vyzkoušejte lahodné spojení ananasu se zelenou (Božkov Peprmint), nebo kombinaci kokosového mléka, špenátu, hrušky a zázvoru. Milujete banány? Vytvořte banánový green smoothie – přilejte do vody rozmixovaný banán s kouskem něčeho „zeleného“ (římský salát, polníček, ledový salát či jitrocel). Napečte jidáše a bochánky mazané medem – uctíte tak symboliku čtvrtku ve dni zrazení Krista Jidášem.

Velký pátek – půst na maso, nikoli na chuťové buňky! Ačkoli je pátek nejsmutnějším dnem celých Velikonoc díky připomenutí ukřižování Ježíše Krista, pro chuťové buňky vašich zákazníků si smrt zajisté nepřijde! Připravte si pro ně kysanou polévku se zelím či chléb s vejcem. Také houbové lívanečky nebo ukrajinský velikonoční chléb pascha určitě potěší strávníky jakéhokoli věku.

Bílá sobota – vzkříšení k životu! Symbolika života se prolíná celým tímto svátečním dnem – upečte beránky, mazance nebo hnětynky. Nabídněte také osvěžující bílé koktejly – smíchejte bílý rum, cukrový sirup a citronový džus s mátou nebo překvapte své zákazníky mojitem!

Boží hod velikonoční – čas na skopové maso a pálenku! Jehněčí kotletky, skopové na česneku nebo pečené stehno – aspoň jeden z těchto pokrmů by neměl v nedělní nabídce chybět. Slivovice, hruškovice, višňovice nebo meruňkovice – nabídněte hostům k masovým hodům domácí pálenku.

Velikonoční pondělí – vajíčková záplava! Proložte vajíčky celé menu – začněte míchanými vajíčky na snídani, zapečte vejce se sýrem a houbami na oběd a k večeři zpracujte vajíčkovou pomazánku. Že se vejce nehodí do nápojů? Nesmysl! Domácí proteinový drink z měkkého tvarohu, mléka a vajíček může posloužit mimo jiné také jako skvělý recept na kocovinu.

Nezapomeňte ani na zeleno-červený Krasličák, který můžete podávat přes celé velikonoční svátky. Vyzdobte svou prodejnu velikonočními symboly, a pusťte tak jaro nejen do vaše podniku, ale i do srdcí vašich hostů :)

Veselé Velikonoce přeje tým CESK

 

Další články

Přijďte se za námi podívat na ČokoFest v Brně!

31. 10. 2024
V listopadu se uskuteční  mezinárodní čokoládový festival v Brně , na kterém nebudeme chybět! Přijďte se za námi podívat, jak vyrábíme...

Cukrářský a pekařský seminář Roboqbo

3. 10. 2024
Vážení zákazníci, rádi bychom Vás pozvali na  cukrářský a pekařský seminář ,  který je   vhodný pro všechny,...

Poznejte s námi stroje Tuttuno ve 2 dnech ZDARMA!

28. 8. 2024
Srdečně vás zveme na  předváděcí akci ZDARMA , na které poznáte unikátní stroje  Tuttuno  a  Tuttuno Ice . Propojte s námi...

Dny otevřených dveří s Almecem 2024

11. 2. 2024
Srdečně vás zveme na akci nabitou novinkami ze světa zmrzliny, cukrařiny a pekařiny , kterou pořádáme ve spolupráci s firmou Almeco .
Copyright CESK 2024  |  Mapa webu