Dávkovač náplní SELMI FILLER PRALINE

    Dostupnost: Na dotaz

    Cena na dotaz

    Vysoká produktivita plněné čokolády

    Vstřikuje kapalné náplně (s maximální viskozitou čokolády)

    Kalibrované dávkování pístovým čerpadlem

    Musí být připojen ke kompresoru

    Technická data

    • Výška700 mm
    • Šířka430 mm
    • Hloubka725 mm
    • Napětí230 V
    • Příkon1,4 kW
    • Kapacita6 kg

    Popis

    Tento takzvaný „plnič“ slouží k rychlému dávkování různého množství náplně především do čokoládových skořápek. Dávkování je řízeno pomocí mikroprocesoru, tudíž můžete množství náplně přesně specifikovat podle typu náplně (záleží na její hustotě a množství). Díky tomuto stroji je plnění dutých čokoládových skořápek rychlejší a pohodlnější.

    Pracovní proces spočívá v tom, že připravené množství konkrétní náplně nalijete do horního jehlanovitého zásobníku. Nastavíte na stroji požadovanou teplotu výdejních trysek a následně vložíte formu, která je již vylitá čokoládou. Puštěním trysky se skrz čerpadlo natlačí náplň do příslušné formy v požadovaném množství a ihned se pomocí vibračního stojanu srovná hladina (díky vibracím se také odstraní přebytečné bubliny, které způsobují mimo jiné i menší trvanlivost produktu). Následný proces pokračuje například zchlazením a uzavřením spodní části formy opět nějakou čokoládovou náplní. Po konečném vyhladnutí jsou připravené plněné bonbóny pro bonboniéry. Případně se dá dávkovat i menší množství a vkládat lískový oříšek apod.

    Jednotlivé části stroje se dají velmi jednoduše a rychle rozdělat, pro snadné čištění a údržbu a to včetně pístového čerpadla, horního jehlanovitého zásobníku a trysek. V místě trysek je samozřejmě ohřev a následné udržování teploty. Čím je hustota krému menší, tím je produktivita vyšší. Rychlost plnění u tohoto stroje je až 360 forem/hodinu. 

    Charakteristika:

    • Vysoká produktivita plněné čokolády
    • Vstřikuje kapalné náplně (s maximální viskozitou čokolády)
    • Kalibrované dávkování pístovým čerpadlem
    • Musí být připojen ke kompresoru

    Dotaz na produkt

    Děkujeme za váš zájem. Ať už máte zájem o podrobnější informace nebo chcete znát jen cenu produktu, neváhejte nám napsat. Vyplňte a odešlete formulář níže a my se vám v co nejkratším termínu ozveme.

    Your name *
    Odesláním formuláře přijímáte naše Zásady o ochraně osobních údajů.

    Temperace čokolády je velmi náročná na přesné dodržení postupu i na udržení stabilní teploty v provozovně. Už při nedodržení postupu o 0,5 °C můžou vznikat vady jako je tukový výkvět, separace cukru, čokoláda je matná nebo nemá lom. Ruční zpracování je tedy náchylné k chybám, což ovlivňuje kvalitu čokolády, můžete temperovat jen omezené množství čokolády a čokoládu je třeba retemperovat, aby měla požadovanou teplotu.

    Nepřekonatelná technologie tempírek SELMI

    Temperovací stroje naopak zajistí přesné zpracování čokolády podle temperační křivky. Stroje SELMI mají navíc unikátní systém kontinuální temperace, který udržuje čokoládu neustále kvalitní a připravenou k použití bez nutnosti retemperace. Proto jsou temperovací stroje SELMI považovány za nejlepší na trhu.

    Pro cukrářské provozy doporučujeme profesionální průtokovou tempírku SELMI Legend. V naší nabídce najdete malé temperovače s kapacitou 12 kg, ale i stroj s objemem 100 kg

    Výhodou je, pokud je součástí temperovacího stroje i vibrační stůl a u větších produktů i stírací nůž. K větším temperovacím strojům lze připojit i další příslušenství jako je dávkovač forem nebo potahovací pásy.

    Výroba čokolády jako doplněk? Zvolte multifunkční cukrářský stroj

    Pokud kromě čokolády zpracováváte i polevy nebo náplně, zajímavou možností je investice do cukrářského stroje, který umí pracovat i s čokoládou. Takovým strojem je cukrářský stroj Chef nebo kombinovaný cukrářský a zmrzlinový stroj Twin Chef.

    Výroba čokolády přímo z kakaových bobů

    Poskládejte si vlastní výrobní linku na výrobu čokolády přímo z kakaových bobů. Výrobu čokolády tak budeme mít zcela pod kontrolou, budete mít jistotu 100% kvalitní čokoládové tabulky nebo pralinky.

    Kakaové boby upražíte, zbavíte slupek a nadrtíte na hrubou pastu. Poté se čokoláda míchá a vytvoří se jemná pasta. Nakonec směs přefiltrujete přes velmi jemné síto a následně zpracujete v temperovacím stroji dle vlastní fantazie.

    Čokoládovny od A do Z

    Zvažujete rekonstrukci nebo založení vlastní čokoládovny? Pomůžeme vám s návrhem, kalkulací, podnikatelským plánem, zajistíme dodávku zařízení a vybavením provozovny. Proškolíme vás, poskytneme záruční a pozáruční servis. Uděláme zkrátka vše, aby se z vás stal úspěšný čokolatiér.

    Copyright CESK 2024  |  Mapa webu