Správně vychlazené pivo budí chuť dát si další!
Česká republika je národem pivních fajnšmekrů a skutečných odborníků na toto tekuté zlato. Není proto divu, že kvůli našemu pivu si Česko, jako svoji destinaci, volí i mnoho turistů. Vždyť co je lepšího, než dát si v parném létě na zahrádce jeden či dva orosené půllitry? Jak má být ale pivo vychlazené, abychom ochotně nezůstali jen u jednoho?
Sedmý schod je mýtus
Film Vesničko má středisková určil, že pivo chutná nejlépe ze sedmého schodu - na šestém je ještě teplé, na osmém zas přechlazené. A i když v Čechách mají pivo obecně raději studenější, než na Moravě, ideální teplota, kterou by tento národní nápoj měl při podávání mít je 7° Celsia.
Správné chlazení piva přitom není radno podceňovat! Ve skutečnosti se totiž plná chuť piva a dobré ošetření pivních trubek projeví právě při teplotě kolem sedmi stupňů. Pokud toužíte po tom, aby si u vás hosté podávali dveře, nezapomeňte, že správně chlazené pivo je základ.
Na jedno...
Nejlepším zákazníkem, kterého každá hospůdka může mít je totiž “štamgast”, který k vám zavítá pravidelně, ochotně a rád. A ti se většinou vrací jen kvůli dvěma věcem - milé obsluze a skvělému pivu. Zatímco to první si nikde nekoupíte, skvělého piva můžete docílit snadno, a to péčí o výčepní techniku a díky perfektnímu chlazení piva.
(Správně vychlazené pivo na teplotu 7 °C docílíte se správným chlazením na pivo | Autor: Quinn Dumbrowski, cc-by)
Je potom už jen na vás, jakého ducha či design své provozovně vdechnete. Pamatujte si ale, že “na jedno” chodí málokdo a pokud chlazení piva věnujete náležitou pozornost, u jednoho zkrátka nikdy nezůstane. Takzvanou “pitivost” piva, tedy chuť pít další pivo, i když už nemáte žízeň, totiž nedělá jen kvalita použitých surovin, ale i správné vychlazení. A jedno bez druhého se zde zkrátka neobejde.
Doma je doma
Správně vychlazené pivo ale rozhodně nepatří jen do hospůdek a restaurací. Těžko bez něj můžete uspořádat pořádnou letní zahradní party, grilování s přáteli nebo menší či větší hudební festival. Ani při těchto příležitostech naštěstí nemusíte přemýšlet, jestli sáhnete po lednici přeplněné “lahváči”, nebo se raději obětujete a budete sice točit pivo z bečky, ale bohužel teplé.
Jednoduchým řešením je v tomto případě připojit suché chlazení na pivo, které je malé, přenosné a dokáže vám vychladit pivo na osvěžujících 7°C už během pouhých 3 minut od zapojení.