Zajistěte svým pracovníkům pitný režim s grácií
Podle právních předpisů je povinností zaměstnavatele zajistit svým zaměstnancům takové podmínky, které nebudou mít nepříznivý vliv na jejich zdraví. Jejich součástí je i povinnost zajistit dodávky pitné vody na pracoviště, aby tak podporovali jejich dostatečný pitný režim. Samozřejmě jim můžete říct, ať pijí vodu z kohoutku, možná by bylo ale vhodné zauvažovat, jestli si vaši zaměstnanci nezaslouží trochu víc.
Podle právních předpisů je povinností zaměstnavatele zajistit svým zaměstnancům takové podmínky, které nebudou mít nepříznivý vliv na jejich zdraví. Jejich součástí je i povinnost zajistit dodávky pitné vody na pracoviště, aby tak podporovali jejich dostatečný pitný režim. Samozřejmě jim můžete říct, ať pijí vodu z kohoutku, možná by bylo ale vhodné zauvažovat, jestli si vaši zaměstnanci nezaslouží trochu víc.
Čistá voda nad zlato
Voda z kohoutku je bezpochyby levnější a ekologičtější, než zajišťovat pitný režim objednávkami vody balené. Elegantní řešení, jak využít tento “nevyčerpatelný” zdroj na pracovištích jako jsou kanceláře, úřady, školy, nemocnice apod. nabízí výdejníky chlazené vody. Jejich výhodou je velmi malá spotřeba elektrické energie, nízká pořizovací cena a pevné připojení k vodovodnímu řádu. Vodu si tak výrobníky berou přímo z trubek a před výdejem ji chladí a filtrují.
Sodobary
Sodobary jsou poněkud dražší variantou, jak zajistit pitný režim na pracovištích, ale nabízejí více alternativ. Disponují suchým chlazením a zásobníkem na vodu a je možné z nich stáčet perlivou, jemně perlivou a neperlivou vodu. Jejich největší výhodou je dlouhá výdrž a velmi nízké provozní náklady, které vyváží počáteční investici. Nejideálněji se hodí do menších podniků nebo restauračních provozů, kde je využijete také k přípravě míchaných nápojů.
Sodastream
Mobilní designové zařízení na výrobu perlivé vody, které zažívá v posledních pár letech naprostý boom, to je Sodastream. Bezpochyby vám poskytuje nejvíce variant v přípravě nápojů - perlivou i jemně perlivou vodu, kterou je možné v lahvi dochutit speciálními sirupy a vyrobit tak limonády mnoha příchutí. Velmi nízké pořizovací náklady jsou z části vyváženy náklady provozními. Voda je sycena pomocí CO2 z kovových bombiček, jejichž objem zajistí výrobu zhruba 60l perlivé vody. Poté je nutné ji nechat doplnit.