Zažeňte zimu hřejivými koktejly
Míchaným nápojům sice kraluje léto, přesto to ale není důvod, proč byste v zimě měli nechat vaše shakery zahálet. Odlište se od konkurence a nabídněte zákazníkům vedle teplých zimních klasik také studené koktejly s hřejivým efektem. Vsaďte na jedinečnost sezónní nabídky!
Míchaným nápojům sice kraluje léto, přesto to ale není důvod, proč byste v zimě měli nechat vaše shakery zahálet. Odlište se od konkurence a nabídněte zákazníkům vedle teplých zimních klasik také studené koktejly s hřejivým efektem. Vsaďte na jedinečnost sezónní nabídky!
Klasika v moderním kabátě
Chmury z krátkých a studených zimních dnů se nejlépe zahánějí s přáteli u šálku horkého punče, grogu nebo svařeného vína a proto by tyto evergreeny na vašem zimním nápojovém lístku rozhodně neměly chybět. Nikde ale není psáno, že nemůžete obyčejný tuzemák s vodou nahradit něčím luxusnějším.
Namísto grogu nabízejte nápoj s libozvučným názvem Horký Ir. Do čiré sklenice na teplé nápoje odměřte „panáka“ kvalitní irské whisky, dolijte horkou vodou a zdobte plátkem citronu.
Místo tradičního punče pak volte Garden Punch, nápoj s lákavě růžovou barvou a pěti vůněmi. Připravujte jej do klasické sklenice s ouškem a začněte vhozením několika hřebíčků na dno, které zalijte „panákem“ hruškové vodky nebo hruškovice a horkým brusinkovým džusem. Zdobte plátkem citronu a lístky čerstvé máty. Obrovskou výhodou punče je možnost jeho přípravy do zásoby. Malý a výkonný výrobník horké čokolády HOT CHOCO VISUAL nabízí ohřev a výdej různých typů horkých nápojů, včetně punče nebo svařeného vína a tak zrychlí váš servis k co největší spokojenosti zákazníků.
Teplo na kostkách ledu
Vánoční a silvestrovské, případně po-silvestrovské večírky i přes mrazivé počasí nepřejí usrkávání horké čokolády a volají po chlazených míchaných nápojích. I koktejly plné ledu ale mohou mít hřejivý účinek a kořeněnou příchuť zimních svátků.
Nechejte proto svůj koktejlový automat během pár vteřin připravit lahodné Ginger Mojito, které se od klasického Mojita liší ve dvou zásadních surovinách - namísto sody použijte zázvorovou limonádu a přidejte také nastrouhaný čerstvý zázvor. Pamatujte, že sice platí pravidlo čím víc zázvoru, tím víc tepla, ale také že jeho chuť je velmi výrazná a mělo by se s ní proto šetřit
Pocit tepla navodí také výrazný destilát jakým je bezesporu Gin. Na hromadné večírky servírujte hostům dokonalý party koktejl Earls New Punch, jehož příprava sice není nejjednodušší, ale výsledek rozhodně stojí za to. A jak na něj? V míse na bowli smíchejte:
- 60ml ginu
- 30ml Martini Rosso
- 90ml jednotky šťávy z červeného pomeranče
- 60ml jednotky vychlazeného čaje Earl Grey
- lžíci čerstvé citronové šťávy
- a lžíci malinového likéru
Na závěr přisypte kostky ledu a na dozdobení plátky červeného pomeranče a lístky čerstvé máty. Podávejte v obležení malých pohárků a sklízejte zasloužený úspěch.