Postmixy: zefektivnění vašeho provozu
S blížícím se létem se zvyšuje také potřeba řešit, respektive dodržovat pitný režim. Pokud v provozu řešíte zajištění přísunu čerstvých, chutných a osvěžujících nealko nápojů a současně nedisponujete velkými prostory pro skladování, jsou praktickým řešením právě postmixy, přístroje ideální pro střední a větší provozy jako jsou restaurace nebo bary, ale i menzy, školy nebo jídelny obecně.
S blížícím se létem se zvyšuje také potřeba řešit, respektive dodržovat pitný režim. Pokud v provozu řešíte zajištění přísunu čerstvých, chutných a osvěžujících nealko nápojů a současně nedisponujete velkými prostory pro skladování, jsou praktickým řešením právě postmixy, přístroje ideální pro střední a větší provozy jako jsou restaurace nebo bary, ale i menzy, školy nebo jídelny obecně.
Desítky chutí
Postmix funguje na principu míchání čerstvé sody s koncentrovaným sirupem, ke kterému dochází až v závěrečné fázi přípravy nápoje. Díky tomu je zajištěn nejen vysoký stupeň hygieny, ale také vždy absolutní čerstvost připraveného nápoje.
Sirupy použitelné v postmixech se hodí k přípravě ledových čajů a především ovocných a jiných limonád mnoha příchutí, jako například oblíbený pomeranč, cola, tonic a mnoho dalších. Sirupy je možné zakoupit ve dvou variantách - v desetilitrových kanystrech nebo dvacetilitrových Bag in Boxech. Bag in box, jak název napovídá, obsahuje aseptický vak z vícevrstvého materiálu, který chrání sirup před poškozením a světlem. Navíc je vyroben z recyklovaného materiálu, takže nezatěžuje životní prostředí a dobře se skladuje.
Ten správný postmix
Postmixy můžeme rozdělit na stolní a podstolní, které je možné zabudovat do linky, nebo skříňky pod barem. Častější je však rozdělovat přístroje podle použité technologie chlazení.
- Postmixy s vodním chlazením fungují na principu ochlazování trubiček vedoucích nápoj za využití studené vody. Díky nutnosti přísunu vody jsou tyto přístroje vhodné pro provozy s neměnným umístěním přístroje.
- Postmixy se suchým chlazením využívají k ochlazení nápoje hliníkový tepelný výměník, který dále ochlazuje trubičky vedoucí nápoj. Obrovskou výhodou tohoto způsobu chlazení je jeho rychlost a mobilita.
Výhody v kostce
Postmixy jsou ideálními přístroji z hlediska údržby a obecného šetření času. Prakticky je není potřeba speciálně ošetřovat nebo čistit a na rozdíl od použití klasických limonád v lahvi není potřeba s nimi nijak manipulovat. Mají také podstatně menší nároky na skladovací prostor, než jaký by vám zabrali přepravky s lahvemi několika druhů a příchutí limonád. Navíc disponují velmi vysokou finanční návratností a nízkými náklady na sodu i ochucující sirupy.